Trump komt mogelijk getuigen voor onderzoekscommissie naar vermoede Kremlin-inmenging

Trump komt mogelijk getuigen voor onderzoekscommissie naar vermoede Kremlin-inmenging

De Amerikaanse president Donald Trump zal waarschijnlijk gevraagd worden om te getuigen voor de onderzoekscommissie naar de mogelijke inmenging van het Kremlin in de presidentsverkiezingen van 2016. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC. Volgens bronnen binnen het onderzoek bereiden Trump en zijn advocaten dat verhoor nu volop voor. Speciaal aanklager Robert Mueller en zijn commissie zijn belast met de zaak rond veronderstelde Russische inmenging. Meerdere figuren binnen de hoogste regionen van Trumps entourage zijn al verhoord - onder meer schoonzoon en adviseur Jared Kushner - en nu zou ook de president zelf aan de beurt komen.

Volgens NBC overlegt het advocatenteam van Trump nu volop met onderzoekers van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI over hoe dat verhoor precies moet verlopen. Een heleboel opties ligt nog op tafel. Zo zou de president schriftelijk op de vragen kunnen antwoorden in plaats van ter plaatse te gaan, maar de advocaten proberen het naar verluidt op een akkoordje te gooien, zodat Trump helemaal niet ondervraagd moet worden.

Twee ex-medewerkers van de president hebben intussen al bekentenissen afgelegd in het onderzoek van Mueller. Het gaat om voormalig nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn en campagnemedewerker George Papadopoulos, die hebben toegegeven dat ze hebben gelogen over contacten met Russen tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen.

Bron: Belga