Trump gaat vandaag bij Obama op bezoek

Trump gaat vandaag bij Obama op bezoek

Donald J. Trump is pas vanaf 20 januari officieel de president van de Verenigde Staten. Tot dat neemt nog steeds Barack Obama de honneurs in het Witte Huis waar. Vandaag ontmoeten de twee elkaar in de presidentiële woonst.

Het onderwerp van het gesprek wordt de overgang van het ambt tussen de Democraat en de Republikein. De ontmoeteing zal om 17u Belgische tijd plaatsvinden en starten met een korte persconferentie. Melania, de vrouw van Trump, zal ontvangen worden first lady Michelle Obama.

Obama reageerde gisteren voor het eerst op de overwinning van de Republikein. "Iedereen is droevig als hij een verkiezingsslag verliest, maar de dag erna moeten we beseffen dat we allemaal in hetzelfde team zitten", aldus de president. ""We zijn eerst en vooral Amerikanen, we zijn patriotten, we willen het beste voor ons land."

Ook Joe Biden, de huidige vice-president, feliciteerde het winnende kamp al. Hij belde met zijn opvolger Mike Pence. Hij drukte zijn bewondering uit voor de Republikein en nodigde hem en zijn vrouw uit voor een etentje in het Naval Observatory, de ambtswoning van de vice-president. Biden zegt er alles aan te zullen doen om de verhuis van Pence en zijn vrouw zo vlot mogelijk te laten verlopen.