Trump: Amerikaans leger staat "klaar indien nodig"

Trump: Amerikaans leger staat "klaar indien nodig"

Het Amerikaanse leger is "klaar indien nodig" om te reageren op Noord-Koreaanse manoeuvres. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag gezegd in het Witte Huis, enkele uren nadat bekend werd dat de Amerikanen de voor 12 juni geplande ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un afzeggen. "Ons leger, dat met voorsprong het machtigste is ter wereld en dat onlangs versterkt werd, is zoals jullie weten klaar indien nodig". Nog volgens Trump heeft hij contact gehad met de legerleiding. De Amerikaanse president zei ook contact gehad te hebben met Zuid-Korea en Japan. "Ze zijn niet alleen bereid mocht Noord-Korea dwaze of roekeloze stappen zetten, maar ze willen ook een groot deel van de financiële kost dragen van de operaties, als we met zo'n jammerlijke situatie geconfronteerd zouden worden."

Nog volgens Trump zal de campagne van "maximale druk" op het land verdergezet worden. "We hopen dat positieve dingen zullen gebeuren met de toekomst van Noord-Korea", zei Trump. "Maar als dat niet gebeurt, zijn we meer dan we ooit waren bereid om te antwoorden. Intussen gaan onze zeer zware sancties, veruit de zwaarste die ooit opgelegd werden, verder."

Ondanks deze woorden lijkt Trump nog altijd te denken dat de ontmoeting toch nog kan doorgaan. "Dat is mogelijk, ja, of een top op een latere datum", aldus Trump.

Bron: Belga