Tristan Vandenbussche kroont zich tot Europees skiffkampioen

Skiffeur Tristan Vandenbussche (Brugse TR) heeft vandaag in het Duitse Essen de Europese titel bij de junioren veroverd. Henri Steyaert en Florian Chalmet (beiden KR Sport Gent) werden vijfde in hun finale bij de twee zonder stuurman. Vandenbussche, vorig jaar goed voor brons op het WK voor junioren, realiseerde op dit toernooi tot twee keer toe de snelste tijd en vertrok dus als een ernstige medaillekandidaat. Ondanks die mentale druk loste Vandenbussche de steilste verwachting in. Na 750m viel hij kordaat de leiderspositie van de Wit-Rus Ivan Brynza aan. Halfweg kwam onze landgenoot als eerste door en die koppositie hield hij ondanks een fel sprintende Brynza tot op de meet vast.

Henri Steyaert en Florian Chalmet deden het driekwart van de race schitterend en leken op een medaille af te stevenen. Op 600m vielen ze de leiderspositie van de Duitsers Gebauer-Loewa aan en kwamen ze tot op enkele meters. In de laatste 500m sprintten de Denen Pedersen-Kristensen zich echter vanuit een verloren positie binnen de medailles. Dit zorgde voor een enorm gevecht tussen vijf teams en uiteindelijk moesten onze landgenoten zich gewonnen geven. Steyaert-Chalmet finishten uiteindelijk op de vijfde plaats.

Bron: Belga