Treffer van Nacer Chadli tegen Japan verkozen tot Doelpunt van het Jaar

De winnende treffer van Nacer Chadli in de achtste finale van het WK in Rusland tegen Japan is door de supporters van de Rode Duivels verkozen tot Doelpunt van het Jaar, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend. In totaal brachten 4.744 fans hun stem uit, 72 procent van de stemmen ging naar de treffer van Chadli. De knal van Kevin De Bruyne in de kwartfinales tegen Brazilië werd met ruime achterstand tweede (17 procent). Daarnaast werden twee treffers van Dries Mertens (op het WK tegen Panama en vriendschappelijk tegen Nederland) en één doelpunt van topschutter aller tijden Romelu Lukaku (tegen Panama) in de top vijf opgenomen.

Het doelpunt van Chadli was het resultaat van een perfecte en in minder dan tien seconden uitgevoerde counter, diep in de blessuretijd tegen de Japanners, toen iedereen zich bij een 2-2 stand al opmaakte voor verlengingen, nadat de Rode Duivels hadden teruggeknokt van een 0-2 achterstand. Na een hoekschop voor Japan kwam het leer via Thibaut Courtois onmiddellijk bij Kevin De Bruyne terecht, die na een versnelling doorheen het centrum Thomas Meunier op rechts vond. Lukaku liet de lage voorzet vervolgens slim voor Chadli, die Japan-doelman Eiji Kawashima kansloos liet.

Het doelpunt van Chadli werd in juli ook al genomineerd voor Doelpunt van het Toernooi, uiteindelijk werd de treffer van de Fransman Benjamin Pavard in de achtste finales tegen Argentinië verkozen.