Toekomst van Kompany bij City is onduidelijk, aldus Guardiola

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany zal niet louter omwille van sentimentele redenen een nieuw contract krijgen bij Manchester City. Dat heeft manager Pep Guardiola gisteren laten uitschijnen op een persconferentie. Het contract van de 32-jarige Rode Duivel loopt op het einde van het seizoen af. Voorlopig zit hij dit seizoen aan slechts veertien officiële duels, waarvan negen in de Premier League. Kompany speelde zijn laatste duel voor City op 3 januari in de topper tegen leider Liverpool (2-1). Momenteel is hij buiten strijd met een spierblessure.

"Vincent is heel speciaal, qua personaliteit en wat betreft zijn prestaties op en naast het veld. Hij spreekt zes à zeven talen en hij communiceert goed. Hij is ongelooflijk, maar de realiteit is dat hij de voorbije vijf jaar erg weinig gespeeld heeft", zei Guardiola volgens verschillende media. "Dat is de situatie en de club zal dit met zijn makelaar bespreken en de beste beslissing voor beide nemen. We hebben geen twijfels over zijn kwaliteiten, we missen hem wanneer hij niet kan spelen. Hij is belangrijk, hij is onze aanvoerder en op het veld geeft hij ons iets extra. Er zijn weinig centrale verdedigers die ons dat kunnen geven."

"Ik ben niet betrokken bij de onderhandelingen", vervolgde Guardiola. "Ik zou wel willen dat de club rekening houdt met het sentimentele. Dat is zo belangrijk. Ik wil niet dat de club zegt: 'Oké, nu is het voorbij.' Maar er is ook een moment dat het voorbij is voor iedereen. Maar ik herhaal, het is niet mijn beslissing."

Kompany ruilde in 2008 Hamburg voor The Citizens. De verdediger veroverde drie Premier League-titels, één FA Cup en drie League Cups.

Bron: Belga