Tirreno-Adriatico - Alexey Lutsenko boekt vierde seizoenszege

Tirreno-Adriatico - Alexey Lutsenko boekt vierde seizoenszege

Ondanks twee valpartijen in de vierde etappe sprintte Alexey Lutsenko alsnog naar de zege in Tirreno-Adriatico. "Waw, dit is echt dubbel en dik verdiend", reageerde de Kazach. Twee ritzeges en de eindwinst in de Ronde van Oman, een vierde plaats in de Omloop, een zevende stek in de Strade Bianche en nu ook een ritzege in de Tirreno-Adriatico. Alexey Lutsenko is dé man in vorm momenteel, al kreeg hij de overwinning niet cadeau in Italië. Twee keer kwam hij ten val, waardoor hij in de laatste anderhalve kilometer werd bijgebeend door drie achtervolgers. In de sprint zette hij hen alsnog een hak.

Met een bebloede elleboog en in tranen hijgde hij na afloop nog even na aan de finish. "Dit was zeker geen gemakkelijke zege", moest ook hij toegeven. "Die valpartijen maakten het zeer moeilijk voor mij. Ik sprong al vroeg weg in de wedstrijd, maar wist dat het lastig zou worden. Gelukkig had ik met Jakob Fuglsang een ploegmaat in het achtervolgende groepje. Uiteindelijk pakken ze me toch nog na mijn tweede val, kort bij de finish, maar ik was gebrand op die zege en ik sprint alsnog naar de overwinning. Dit doet dan ook dubbel en dik deugd."

Lutsenko staat op de zesde plaats in klassement, op 1:06, maar botst op betere tijdrijders. De eindzege lijkt te hoog gegrepen. Na de Tirreno reist hij niet door naar Milaan-Sanremo, maar keert hij huiswaarts naar Monaco om wat rust te nemen. Vervolgens trekt hij op stage naar Tenerife om de Ardense klassiekers voor te bereiden.

Bron: Belga