Tienduizenden supporters in Rotterdam voor titelviering Feyenoord

Tienduizenden supporters in Rotterdam voor titelviering Feyenoord

In de Nederlandse stad Rotterdam viert vandaag een uitzinnige masssa de nieuwe titel van voetbalclub Feyenoord. De fans bouwen een groot feest in het stadscentrum. Hoeveel mensen er naar de stad zijn gekomen, is nog niet duidelijk. De Nederlandse omroep NOS schat dat er maar liefst 140.000 mensen aanwezig bij de inhuldiging van de Feyenoord-spelers. De supporters vieren dat Feyenoord voor het eerst in achttien jaar landskampioen is geworden in Nederland.

Ruim voor de huldiging om 12.00 uur begon, riepen de politie en de gemeente fans al op om niet meer naar de stad te komen, omdat er al te veel mensen aanwezig waren in het centrum. Het Stadhuisplein, waar de bordesscène plaatsvond, werd zelfs al om 09.00 uur vanochtend afgesloten.

Ook de andere locaties, waar de huldiging op grote schermen te volgen was, stroomden snel vol. Lee Towers zong de uitzinnige fans toe vanaf het bordes op het Stadhuisplein. Aanvoerder Dirk Kuijt, die gisteren drie keer scoorde, en trainer Giovanni van Bronckhorst hadden geen aanmoediging nodig om mee te zingen met de grote (voetbal)hit You'll never walk alone. De fans sprongen zo hard mee, dat de grond trilde, zo meldt het Nederlandse persbureau anp.

Bron: Belga