Tien mensen levend teruggevonden in hotel, drie kinderen gered

Tien mensen levend teruggevonden in hotel, drie kinderen gered

In het Italiaanse hotel dat bedolven was geraakt bij een sneeuwlawine, zijn vandaag tien mensen levend teruggevonden. Dat heeft de brandweer meegedeeld, nadat er onduidelijkheid was ontstaan over het aantal overlevenden. Drie kinderen die de ramp overleefden, zijn al levend en wel vanonder het puin en de sneeuw gehaald, aldus nog de brandweer. Eerder werden er al beelden verspreid waarop te zien was hoe een moeder en een kind levend naar boven werden gehaald. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis, zegt Luca Cari, woordvoerder van de nationale brandweer.

De brandweer legde nog uit dat een eerste groep van zes overlevenden in de voormiddag gelokaliseerd kon worden. Een van hen is gewond. Op een andere plek in het hotel werden vrijdagnamiddag nog eens vier andere mensen levend gevonden, aldus nog de woordvoerder. Meer details daarover werden niet gegeven.

Donderdag waren ook al twee mensen levend aangetroffen. Zij bevonden zich op het moment van de lawine in een auto die kort bij het hotel geparkeerd stond. Dat brengt het aantal mensen dat de lawine overleefde op twaalf.

In het hotel Rigopiano in Farindola, dat in de Abruzzen ligt, bevonden zich twintig klanten en acht personeelsleden op het moment dat de lawine zich voordeed. Tot nu toe werden al zeker twee lijken geborgen.

Bron: Belga