Thomas Pieters staat na twee ronden aan kop in Maleisië

Thomas Pieters staat na twee ronden aan kop in Maleisië

Thomas Pieters heeft de koppositie veroverd op het Maybank Championship golftoernooi (European Tour/3 miljoen dollar) in het Maleisische Shah Alam nabij Kuala Lumpur. Thomas Detry en Nicolas Colsaerts konden zich ook plaatsen voor de finaleronden.

Pieters begon zijn tweede ronde, als zesde in de stand, met een bogey maar putte daarna vier birdies, wat hem 69 slagen (drie onder par) opleverde. Met zijn totaalscore van 136 slagen, acht onder par, telt de drievoudige European Tourwinnaar een slag voorsprong op Indonesiër Danny Masrin en de Spanjaard Nacho Elvira. Die laatste moest na een tweede ronde van 72 slagen zijn eerste plaats afstaan.

"In het begin was de afslag niet zoals het moet zijn maar gaandeweg werd het beter", reageerde Pieters. "Het voelt echt niet aan als een goede ronde maar ik heb er het beste van gemaakt."

Detry zette een tweede ronde neer van 71 slagen. De 26-jarige Brusselaar putte vijf birdies weg waartegen hij vier keer in de fout ging. Met zijn score van een onder par maakte hij vier plaatsen winst en sloot hij dag twee af op een gedeelde 22e plaats.

Colsaerts moest net als Pieters en Detry een bogey op de tweede hole incasseren. Na birdies op de holes acht en dertien liep het op de holes veertien, zeventien en achttien drie keer fout waardoor hij van plaats 26 wegzakte naar een gedeelde 55e plaats. Dat volstond net om de cut te halen.

Bron: Belga