Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne genomineerd voor Gouden Bal

Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne genomineerd voor Gouden Bal

Rode Duivels Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne maken kans op de Gouden Bal 2018. Dat maakte het organiserende magazine France Football bekend. Het Franse vakblad geeft vandaag met mondjesmaat (en in alfabetische volgorde) de namen van de dertig genomineerden vrij. Het eerste rijtje met vijf bestond uit Sergio Agüero, Alisson Becker, Gareth Bale, Karim Benzema en Edinson Cavani. Bij het volgende vijftal hoorden Rode Duivels Courtois en De Bruyne, net als Cristiano Ronaldo, Roberto Firmino en Diego Godin.

De winnaar van de Ballon d'Or, 's werelds meest prestigieuze individuele voetbalprijs, wordt op 3 december bekendgemaakt. Voor het eerst zal ook een Gouden Bal voor vrouwen worden toegekend. De gloednieuwe Kopa Trofee bekroont dan weer de beste jonge speler. Bij de vrouwen zijn er vijftien genomineerden, bij de U21 tien. Ook hun namen worden in de loop van de dag vrijgegeven.

Vorig jaar stonden met De Bruyne, Eden Hazard en Dries Mertens drie Belgen op de shortlist van de Ballon d'Or. Ronaldo volgde zichzelf op als winnaar voor Lionel Messi en Neymar. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van voetbaljournalisten.

Bron: Belga