Thaise verkiezingsuitslag laat langer op zich wachten

Thaise verkiezingsuitslag laat langer op zich wachten

In Thailand laat de uitslag van de eerste parlementsverkiezingen sinds de militaire machtsovername van vijf jaar geleden op zich wachten. De kiescommissie kon tijdens een persconferentie vandaag nog geen accurate cijfers geven. Later op de dag zullen tijdelijke resultaten online verschijnen. Het definitieve resultaat zal pas op 9 mei bekendgemaakt worden. "In tegenstelling tot andere landen, kunnen we de stemmen niet zo snel tellen en de winnaars al de volgende dag aankondigen", zei de secretaris-generaal van de kiescommissie Charungwit Poomma.

Uit de voorlopige resultaten van gisteravond blijkt dat de partij Palang Pracharat (PPRP), met kandidaat-premier Prayut Chan-o-chaals, voorop ligt. Die partij steunt het leger, dat vijf jaar geleden nog een staatsgreep pleegde in het land.

De kiescommissie riep vandaag ook om op een paar dagen te wachten met klachten in te dienen over onregelmatigheden bij de stemming, zoals het kopen van stemmen en verkeerde berekeningen van het aantal stembiljetten.

Bron: Belga