Tänak vergroot voorsprong, Neuville blijft derde

Tänak vergroot voorsprong, Neuville blijft derde

Na afloop van de eerste volledige wedstrijddag in de Rally van Duitsland, de 9e van 13 WK-manches, rijdt Ott Tänak (Toyota Yaris) nog altijd aan de leiding. Met uitzondering van de tweede klassementsrit won de Est sinds gisteravond alle klassementsritten. In de tussenstand vertaalt die dominantie zich in een voorsprong van 12.3 op de Fransman Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) en 27.4 op Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe). Of het nu gravel of asfalt is, momenteel staat er geen maat op Tänak, die vandaag vijf van de zes klassementsritten wist te winnen. "Ik mag niet mopperen. Vanochtend had ik niet zo'n goed gevoel en toch waren mijn tijden goed. De wagen was snel en het was zaak die nog beter op mij af te stellen. Ik heb het nu eigenlijk best naar mijn zin."

Vijfvoudig wereldkampioen Ogier won de eerste klassementsrit van de dag. De Fransman volgt op 12.3 van Tänak en kon de schade enigszins beperken. Dat kon Neuville niet. De Belgische WK-leider rijdt rond in derde positie, maar slaagt er niet in om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. "Vanochtend hadden de organisatoren hun best gedaan om de wegen te kuisen. Daardoor waren er geen sporen meer, lag er overal stof en had ik weinig grip", verklaarde Neuville. "In de namiddag heb ik hard gereden, maar het is moeilijk om de tijden van de andere rijders te evenaren."

Morgen wordt een lange en moeilijke dag, met onder andere de dubbele doortocht op de beruchte Panzerplatte, een klassementsrit van 38,57 kilometer.

Bron: Belga