Taiwan maakt zich op voor tropische storm Danas

Taiwan maakt zich op voor tropische storm Danas

Taiwan heeft zich vandaag voorbereid op de komst van de tropische storm Danas. Verwacht wordt dat het eiland morgen getroffen wordt door hevige regen. Nadat er al een waarschuwing voor op zee gold, heeft het centrale meteorologisch bureau ook een waarschuwing voor op land gegeven.

Het centrum van Danas, die zich momenteel op zo'n 470 kilometer van het zuidoosten van Taiwan bevindt, beweegt zich aan een tempo van 18 kilometer per uur voort in de richting van het Hengchun Peninsula, in het zuiden van Taiwan. Verwacht wordt dat de storm morgenochtend aan land zal komen in het zuiden van het eiland.

Vandaag zijn al meer dan 2.000 toeristen geëvacueerd van Green Island, een eiland in de Stille Oceaan op ongeveer 33 kilometer de oostkust van Taiwan. De ferrydienst is vandaag stilgelegd, laat het staatspersagentschap weten.

De Taiwanese premier Tseng-chang inspecteerde woensdag de hulpdiensten en beval hen om volledig voorbereid te zijn. De autoriteiten roepen de mensen in de kustregio's in het oostelijke, zuidelijk en zuidoostelijke deel van het eiland op om alert te zijn.

Danas zal vandaag en morgen ook delen van de Filipijnen teisteren.

Bron: Belga