Syrisch Twitter-meisje doet oproep aan Trump

Syrisch Twitter-meisje doet oproep aan Trump

Bana Al-Abed, het zevenjarige Syrische meisje dat wereldwijd bekend werd voor haar tweets uit het belegerde Aleppo, heeft de Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen de Syrische kinderen te helpen. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Het meisje richtte zich in een brief aan Trump. "U moet iets doen voor de kinderen van Syrië want zij zijn zoals uw kinderen en verdienen vrede zoals u", schrijft ze in de brief, die de BBC heeft gekregen van de moeder van het meisje.

"Ik leefde mijn hele leven in Syrië", aldus het meisje. "Ik maak deel uit van de Syrische kinderen die hebben geleden onder de Syrische oorlog. Maar nu, heb ik vrede in mijn nieuwe thuis in Turkije. In Aleppo zat ik op school, maar door bombardementen was het snel vernield. Sommigen van mijn vrienden stierven."

"Miljoenen Syrische kinderen zijn niet zoals mij nu en lijden in verschillende delen van Syrië", schrijft ze ook. "Ze lijden door volwassen mensen. Ik weet dat u de president van Amerika zal zijn, dus kan u alstublieft de kinderen en mensen van Syrië redden."

Minstens 15.000 kinderen zijn onder de meer dan 300.000 slachtoffers die tijdens de oorlog in Syrië zijn omgekomen. Van september tot december 2016 twitterde Bana (@AlabedBana) met haar moeder in vlekkeloos Engels over het leven in het belegerde oosten van Aleppo. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ontving haar en haar gezin op 21 december, na hun evacuatie. Turkije vangt zowat 2,7 miljoen Syrische vluchtelingen op.

Bron: Belga