Super Bowl - Lady Gaga brengt boodschap van tolerantie

Super Bowl - Lady Gaga brengt boodschap van tolerantie

Zoals ze eerder al aankondigde gaf popidool Lady Gaga zondag tijdens haar optreden op de Super Bowl een boodschap van tolerantie mee. De American footballfinale vond plaats in Houston, en wordt traditioneel het meest bekeken op televisie in de Verenigde Staten.

Optreden tijdens de rust is dan ook een eer die enkel de grootste artiesten te beurt valt, met dit jaar Lady Gaga als uitverkorene. Haar optreden van veertien minuten startte behoorlijk spectaculair. Ze begon op het dak van het NRG Stadium, waarvan het schuifdak speciaal voor haar werd geopend.

Ze zong de patriottische nummers "God Bless America" en "This Land is Your Land", die eraan herinnerden dat Amerika "een natie van vrijheid en gerechtigheid voor iedereen" is. Vervolgens daalde ze via kabels af naar een soort toren, van waarop ze "Poker Face" zong. Eens op de begane grond ging ze verder met "Born This Way" en een medley van haar bekendste nummers.

In de aanloop naar het optreden werd er gespeculeerd over de vraag of Lady Gaga, een felle tegenstandster van Donald Trump, haar optreden zou aangrijpen om een politieke boodschap de wereld in te sturen. "Ik zal alleen uitspraken doen die ik al mijn hele carrière doe", zo zei de zangeres eerder deze week. "Het wordt vooral een boodschap van eenheid en gelijkheid, maar ook van liefde en gastvrijheid die tot het DNA van dit land behoren", aldus de zangeres, die woord hield zondag.

De finale werd zondag gewonnen door de New England Patriots, die de National Football League Atlanta Falcons versloegen in een wedstrijd die in verlenging werd beslist.

Bron: Belga