Suarez bezorgt Uruguay zege en kwalificatie voor achtste finales

Suarez bezorgt Uruguay zege en kwalificatie voor achtste finales

Uruguay heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. La Celeste klopte vandaag in WK-groep A Saoedi-Arabië in Rostov met 1-0. Uruguay plaatst zich door de zege voor de achtste finales, net als Rusland. De Saoedi's zijn samen met Egypte uitgeschakeld. Uruguay wilde graag snel het verschil maken, maar pogingen van Suarez en Cavani konden doelman Al-Owais niet bedreigen. Luis Suarez (23.), die zijn honderdste interland speelde, brak nadien dan toch de ban. De keeper van Saoedi-Arabië ging op een hoekschop onder de bal door en de spits van Barcelona kon aan de tweede paal binnen tikken. De Saoedi's reageerden, maar Bahbri kreeg de bal er tot tweemaal toe niet in. Uruguay drong met de rust in zicht aan voor de tweede treffer, al was het vaak zonder al te veel overtuiging.

Suarez zorgde voor het eerste gevaar in de tweede periode, maar Al-Owais bokste zijn vrije trap weg. Even later kwam ook Sanchez, na een voorzet van Cavani, dicht bij de 2-0 - zijn kopbal vloog echter over. Kansen bleven schaars. Uruguay toonde de meeste wil naar voren, maar kon het doel van de tegenstander niet bestoken. Uiteindelijk bleef de 1-0 stand op het bord, want ook de Saoedi's konden niet meer voor gevaar zorgen.

Uruguay telt in de stand na twee speeldagen net als Rusland zes punten, en stoot samen met het gastland door naar de achtste finales. Saoedi-Arabië en Egypte sprokkelden nog geen punten en zijn uitgeschakeld. Op de derde en laatste speeldag (25/06) bikkelen Rusland en Uruguay in een rechtstreeks duel in Samara om groepswinst. Als de partij op een draw eindigt, wint de organisator de groep. Het doelsaldo is bij een gelijk puntenaantal doorslaggevend en daarin doet Rusland (+7) beter dan Uruguay (+2). Saoedi-Arabië en Egypte bekampen mekaar om de eer in Wolgograd.

Bron: Belga