Stroompanne legt verkeer in Kanaaltunnel stil, vier treinen geannuleerd

Stroompanne legt verkeer in Kanaaltunnel stil, vier treinen geannuleerd

Als gevolg van een stroompanne ligt het verkeer in de Kanaaltunnel die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt al zo'n twee uur stil en dat in beide richtingen. Dat melden zowel Eurotunnel als Eurostar. Voorlopig werden al vier treinen afgeschaft, zo staat te lezen op Twitter. "In de terminal aan Franse zijde heeft zich een stroompanne voorgedaan. We hebben daarom onze diensten aan Franse kant opgeschort, en wanneer we die aan de ene kant opschorten, moeten we dat natuurlijk aan de andere kant ook doen", meldt een woordvoerder van Eurotunnel, de uitbater van de tunnel.

Eurostar bevestigt de storing via Twitter en meldt daar dat tot hiertoe vier treinen werden afgeschaft. Het gaat om de trein van Londen naar Brussel met vertrek om 12.58 uur en die van Brussel naar Londen met vertrek om 15.56, en om de trein van Parijs naar Londen van 13.37 uur en omgekeerd van Londen naar Parijs om 15.31 uur.

Volgens Eurotunnel staat geen enkele trein in de tunnel geblokkeerd.

Inmiddels zou er opnieuw stroom zijn, maar zoals na elke storing moeten er eerst een aantal controles worden uitgevoerd alvorens het treinverkeer weer opgestart kan worden. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: Belga