Stormweer - Geen treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven

Door het stormweer rijden er donderdagavond geen treinen meer tussen Leuven en Brussels Airport. Omdat er water en modder op de sporen kwam, is er geen treinverkeer meer mogelijk 's avonds en misschien ook vrijdagochtend. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. "Sinds ongeveer 18.45 uur is het treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven niet meer mogelijk", zegt woordvoerder Frédéric Petit. Door de hevige regenval is er water en modder op de sporen. "Onze mensen gaan de komende avond en nacht werken uitvoeren om de modder en het water weg te krijgen."

Reizigers die vanuit Leuven naar de luchthaven moeten, hebben twee opties. Ze kunnen overstappen in stopplaats Zaventem om vervolgens Brussels Airport te bereiken, of ze nemen de trein tot Brussel-Noord om vandaar met de trein naar de luchthaven te reizen.

Tussen Brussel en de luchthaven zijn er op het spoor wel vertragingen en beperkingen in beide richtingen, zegt de woordvoerder.

Op het hoofdspoor tussen Leuven en Brussel zijn er in beide richtingen geen problemen. Het treinverkeer verloopt er normaal op de vier sporen.

Bron: Belga