Standard treft Ajax of Sturm Graz in derde voorronde Champions League

Standard treft Ajax of Sturm Graz in derde voorronde Champions League

Standard neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Nederlandse Ajax of het Oostenrijkse Sturm Graz. Dat is het resultaat van de vandaag uitgevoerde loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon. De Belgische vicekampioen en bekerwinnaar, die zondagavond het duel om de Supercup verloor van Club Brugge, was in het 'league path' (voor niet-kampioenen) geen reekshoofd bij de loting. Ook Benfica, Dinamo Kiev en Basel of PAOK behoorden tot de potentiële tegenstanders. Ajax (de Nederlandse vicekampioen) en Sturm Graz (de Oostenrijkse vicekampioen) spelen eerst nog tegen elkaar in de tweede voorronde (25 juli en 1 augustus).

De heenwedstrijd wordt gespeeld op 7 of 8 augustus, de return een week later. Bij winst moeten de Rouches nog een laatste voorronde afwerken om in de poules van het kampioenenbal te geraken. Club Brugge is daarvoor als landskampioen rechtstreeks gekwalificeerd. Op 30 augustus kent blauw-zwart zijn tegenstanders. Bij verlies is Standard geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Daarin vervoegen de troepen van Michel Preud'homme dan Anderlecht. Die loting vindt plaats op 31 augustus.

Ook KRC Genk en AA Gent doen dit seizoen een gooi naar een plaats in de poules van de Europa League. Ze moeten daarvoor respectievelijk drie en twee voorrondes afwerken.

Bron: Belga