"Standard heeft nood aan stabiliteit om op titel te mikken"

"Standard heeft nood aan stabiliteit om op titel te mikken"

Net zoals vorig jaar speelt Standard thuis op de eerste speeldag van Play-off I. Deze keer ontvangt het Antwerp op 29 maart. "Het deelnemersveld is fantastisch, we moeten op de best mogelijke manier beginnen. Maar Antwerp is de enige ploeg uit de top 6 die bij ons is komen winnen", verklaarde algemeen directeur Alexandre Grosjean. Standard begint als derde met vijf punten achterstand op koploper Genk aan Play-off I. De Rouches hebben in het verleden al mooie inhaalmanoeuvres gerealiseerd. "Maar we zijn nog ver verwijderd van de titel", zei Grosjean. "Voor de titel heb je nood aan stabiliteit. Gisteren hebben we nog gezien dat we twee verschillende gezichten kunnen tonen in één wedstrijd (4-3 zege tegen Waasland-Beveren na 0-3 achterstand, nvdr.). We zijn nog op zoek naar stabiliteit. Dat zal ons toelaten te bouwen op lange termijn. Het project krijgt vorm. We willen de best mogelijke play-offs spelen, Standard is tot grootse wedstrijden in staat."

Grosjean is blij met het thuisvoordeel op de openingsspeeldag. "Dat is een voordeel", verklaarde hij. "We willen altijd een mooie match spelen voor onze abonnees. Maar Antwerp is de enige ploeg uit de top 6 die bij ons is komen winnen. Er is altijd een goede sfeer op Sclessin."

Standard beëindigt het kampioenschap op 19 mei in Genk, dat de reguliere competitie als eerste afsloot. "Dat is nog veraf. Alle wedstrijden zijn belangrijk in deze play-offs", besloot Grosjean.

Bron: Belga