Sociale onrust Frankrijk - Traangas in Parijs aan eind van rustige betoging van gele hesjes

Sociale onrust Frankrijk - Traangas in Parijs aan eind van rustige betoging van gele hesjes

De ordetroepen hebben zaterdag in Parijs traangas afgevuurd om een uitloper van een rustige betoging van "gele hesjes" uiteen te drijven, zo is ter plaatse vastgesteld. Rond 17 uur begonnen de betogers na een rustige optocht uiteen te gaan, maar een groep keerde naar het centrum van Parijs terug. Op de boulevard de Strasbourg werd deze groep tegengehouden door de ordetroepen, die de weg met manschappen en vrachtwagens hadden versperd en traangas inzetten om de menigte, met voorop jongeren met de kap van hun sweater over het hoofd en een sjaal voor hun neus en mond, uiteen te drijven.

Verscheidene vuilnisbakken waren in brand gestoken, de venster van een bank stukgeslagen en een geldautomaat beschadigd. Al snel kwam politieversterking ter plaatse, die de branden bluste met het waterkanon. Daarna verspreidden de betogers zich in de omliggende straten.

Om 17 uur waren volgens de prefectuur in de Franse hoofdstad 70 mensen opgepakt, 6.825 mensen preventief gecontroleerd en 49 mensen geverbaliseerd in zones waar niet betoogd mocht worden.

Bron: Belga