Sociaaldemocratische leiders overleggen in Parijs

In de Franse hoofdstad Parijs zijn een vijftiental leiders van Europese sociaaldemocratische partijen in Europa samengekomen. Ze zullen overleggen over verschillende actuele onderwerpen. Onder meer discussies over de vluchtelingencrisis in Europa staan op het programma. De centrumlinkse partijleiders werden door de Franse president François Hollande in het Elysée verwelkomd. Onder meer de Italiaanse premier Matteo Renzi, de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel, de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann en de Griekse premier Alexis Tsipras werden door Hollande ontvangen. Ook de Belgische PS-voorzitter en ex-premier Elio Di Rupo is present, zo blijkt uit foto's die hij op Twitter heeft geplaatst.

Andere opvallende aanwezigen zijn de Nederlandse PvdA-leider Diederik Samsom, Europees parlementsvoorzitter Martin Schulz en de hoge vertegenwoordigster van het Europees buitenlands beleid, Federica Mogherini.

Tijdens de ontmoeting moet, in de aanloop naar de Europese top van 17 en 18 maart, een links antwoord gevonden worden op de huidige asielcrisis in Europa.

Verder zullen de politici ook overleggen over maatregelen om de investeringen en economische groei in Europa te stimuleren. Verwacht wordt dat ook het geplande Britse referendum over een 'Brexit' en de toenemende populariteit van het rechts populisme aan bod zullen komen.

Bron: Belga