Simon Yates mikt op herkansing in Giro

Simon Yates mikt op herkansing in Giro

Simon Yates (Mitchelton-Scott) doet vanaf zaterdag opnieuw een gooi naar de eindzege in de Giro. Vorig jaar leek de Brit al op weg naar een triomf in Italië: hij reed toen met drie ritzeges dertien dagen in het roze, maar na een spectaculaire inzinking drie dagen voor het einde mocht hij zijn ambities voor het eindklassement opbergen. "Ik heb hier nog een rekening open staan", klinkt het alvast bij een ambitieuze Yates. "Ik kan niet wachten om opnieuw een gooi naar de eindzege te doen, vorig jaar waren we er al dichtbij."

De 26-jarige klimmer heeft ook lessen getrokken uit vorig seizoen, waarin hij in de herfst met de Vuelta wel zijn eerste grote ronde won. "Ik hou ervan om agressief te koersen, maar het vorige seizoen heeft me geleerd dat je dat niet altijd kan doen. Met mijne nieuwe inzichten hoop ik deze keer wel te winnen."

De Spanjaard Mikel Nieve, de Colombiaan Esteban Chaves en de Amerikaan Brent Bookwalter zijn ervaren helpers in de lastige bergetappes. De Australiërs Luke Durbridge en Lucas Hamilton, de Deen Chris Juul-Jensen en de Nieuw-Zeelander Jack Bauer vervolledigen de selectie van Mitchelton-Scott.

Bron: Belga