Schietpartij Annapolis - Zeker vijf doden bij schietpartij op krantenredactie Annapolis

Bij de schietpartij op de redactie van een lokale krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf personen om het leven gekomen. Dat zegt de politiebaas van de stad, William Krampf. Ook vielen er verschillende zwaargewonden. De schutter is opgepakt en wordt op dit moment verhoord. Door de politie wordt hij omschreven als "een blanke volwassen man" die "niet echt meewerkend" is. Over een motief is nog niets bekend, maar de speurders gaan ervan uit dat hij alleen handelde.

Een journalist van de getroffen krant Capital Gazette, Phil Davis, beschrijft op Twitter hoe hij de "traumatiserende" aanval meemaakte. "De schutter schoot door de glazen deur in het kantoor en opende het vuur op verschillende werknemers", stelt hij. "Er is niets angstaanjagenders dan te horen hoe meerdere mensen neergeschoten worden terwijl je onder een bureau zit, en vervolgens hoe de schutter zijn wapen herlaadt."

Volgens de autoriteiten zijn er behalve de krant nog een reeks andere bedrijven, waaronder een medische praktijk, gevestigd in het gebouw. Het is nog niet duidelijk of alle slachtoffers op de redactie vielen.

De Amerikaanse president Donald Trump reageerde intussen via Twitter op het incident. "Mijn gedachten en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun families. Bedankt aan alle eerstehulpverleners die momenteel ter plaatse zijn."

Bron: Belga