Schietpartij Annapolis - "Gerichte aanval op krant"

Schietpartij Annapolis - "Gerichte aanval op krant"

De schietpartij donderdag in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, was een "gerichte aanval" op de redactie van de krant Capital Gazette. Dat heeft de politiechef van de county Anne Arundel, William Krampf, gezegd. De dader is "een blanke man van achteraan in de dertig", klinkt het. In het gebouw waar de redactie van de Capital Gazette zich bevindt, zijn ook andere bedrijven, waaronder een medische praktijk, gevestigd. "Dit was een gerichte aanval op de Capital Gazette", bevestigt Krampf echter. De dader "kwam het gebouw binnen met een shotgun en hij zocht zijn slachtoffers uit terwijl hij door de benedenverdieping liep".

De politiechef gaf ook te kennen dat de krant eerder al bedreigingen had ontvangen via sociale media. De laatste berichten, "die geweld aangaven", dateren van donderdag.

Bij de schietpartij in Annapolis vielen vijf doden en twee gewonden. "De verwondingen zijn, naar wat ik begrepen heb, oppervlakkig, waarschijnlijk van glas", zegt Krampf. "Op dit moment zijn we de nabestaanden aan het inlichten."

De dader, die nog steeds wordt ondervraagd, komt uit Maryland. De politie heeft de woning van de dertiger verzegeld en wacht op gerechtelijke bevelen om huiszoekingen uit te voeren, aldus Krampf.

Bron: Belga