Ruta del Sol - Tim Wellens na verlies leiderstrui: "Had geen antwoord op aanvallen van Astana"

Ruta del Sol - Tim Wellens na verlies leiderstrui: "Had geen antwoord op aanvallen van Astana"

Tim Wellens is leider af in de Ruta del Sol. Hij viel na de koninginnenrit terug naar een negende plaats, op 2:53 van leider. "Het is jammer dat ik de trui verlies", liet hij na afloop optekenen, "maar ik wist dat ik het niet cadeau zou krijgen vandaag." Wellens won de voorbije week twee ritten, maar moest zaterdag dan toch zijn leiderstrui afstaan aan Jakob Fugslang van Astana. "Ik wist dat die ploeg het me niet gemakkelijk zou maken", sprak hij op de Facebookpagina van zijn team Lotto Soudal. "Ik kon hun aanvallen niet blijven afslaan en iets voor de slotklim had ik geen antwoord meer. Toen ik over de top kwam, waren de anderen te ver weg, ik kon hen niet meer bijbenen."

"Ik ben teleurgesteld dat ik vandaag de leiderstrui verlies, maar goed, ik wist dat zij zo zouden koersen. Het scenario was bekend en Astana was gewoon heel sterk met drie jongens in de top tien van het klassement, ze konden meerdere kaarten uitspelen."

"Uiteindelijk kan ik wel zeer tevreden terugblikken op deze Ruta del Sol, met twee ritzeges", besloot Wellens. "De conditie is goed, en dat is toch fijn om vast te stellen na mijn ziekte, ik heb vertrouwen in wat komt. Zondag wordt het wellicht een massasprint, maar ik kijk al uit naar volgende week, naar de Omloop Het NIeuwsblad waar ik mik op een goed resultaat."

Bron: Belga