Rosneft ontkent wegsluizen Venezolaanse olie en dreigt Reuters te bannen uit Rusland

Rosneft ontkent wegsluizen Venezolaanse olie en dreigt Reuters te bannen uit Rusland

De Russische oliereus Rosneft ontkent dat hij door Venezuela opgepompte olie in de markt zet. Het bedrijf ontkrachtte de eerder geuite beschuldiging in een beknopte verklaring op de eigen website. Rosneft dreigt er ook mee om voor een ban te zorgen op de activiteiten van persagentschap Reuters in Rusland. De Venezolaanse president Nicolas Maduro zou volgens eerdere berichten olie met korting aan de Russen verkopen. Op die manier zou hij ook Amerikaanse sancties tegen het land omzeilen en zichzelf van de nodige financiële middelen voorzien.

In de verklaring van Rosneft wordt gesproken van "een flagrante leugen". Volgens de oliereus wordt moedwillig schade toegebracht aan het bedrijf, Rusland en de Russische economie.

"We achten het noodzakelijk om ons tot de veiligheidsdiensten te richten om de illegale activiteiten van het pseudo-agentschap te voorkomen in Rusland", aldus Rosneft over Reuters. Volgens zakenkrant Vedomosti zou Rosneft contact willen nemen met de Russische veiligheidsdienst FSB.

Rosneft beschuldigt het nieuwsagentschap ervan "systematisch desinformatie te creëren en te verspreiden en informatie uit te vinden om de Russische economie, bedrijven en staat te beschadigen", zo meldt The Moscow Times.

Bron: Belga