Romelu Lukaku: "Ik denk na EK van 2020 te stoppen als international"

Romelu Lukaku: "Ik denk na EK van 2020 te stoppen als international"

Lukaku nadert in geen geval de voetbalpensioenleeftijd, maar lijkt dus al met zijn interlandtoekomst bezig te zijn. "Ik ben 25, ik ben nog niet eens op mijn hoogtepunt", vertelt de spits. "Ik zie jongere spelers dus nog altijd als concurrenten omdat ze mijn plaats proberen in te nemen en ik wil die niet afstaan. Maar nog twee jaar en dan mogen ze mijn plaats hebben."

De Belg was op het recente WK, waar België op een historische derde plaats eindigde, een belangrijke pion in de tactiek van bondscoach Roberto Martinez. Die bronzen medaille zorgt voor nieuwe verwachtingen, die de spits niet uit de weg gaat. "Bij elk groot toernooi moeten wij als land de halve finales halen, en van daaruit verdergaan", verklaart Lukaku. "Je moet gaan om het hele spel te winnen, en niet gaan voor minder dan de halve finales.

Lukaku maakte al in 2010 zijn debuut in het Belgische shirt en telt tot dusver 75 caps. Hierin scoorde hij 40 doelpunten, waarmee de aanvaller afgetekend Belgische topschutter aller tijden is.

Bron: Belga