Rode Duivels - "Tien minuten nerveus geweest"

Rode Duivels - "Tien minuten nerveus geweest"

Timothy Castagne reageert tevreden na zijn debuut vrijdag bij de overwinning van de Rode Duivels met 0-4 tegen Schotland. "De eerste tien minuten was ik wat nerveus, maar daarna heb ik goed gespeeld", zegt de 22-jarige flankverdediger, die in de basis startte. "Ik ben heel tevreden met mijn debuut. Ik denk dat ik goed combineerde met Dries (Mertens, red.) op de flank", zegt Castagne. "Ik had niet echt verwacht dat ik zou starten. Ik ben het twee uur voor het fluitsignaal te weten gekomen." De twintiger uit Aarlen geeft aan goed te hebben getraind deze week. "Voor de match, zei Roberto Martinez mij dat ik er plezier uit moest halen en gewoon mijn spel moest spelen", klinkt het nog.

Castagne verwacht dinsdag niet op het veld te staan tegen IJsland, op de eerste speeldag van de Nations League. "Maar we zullen zien", zegt hij. "Ik hoop dat ik ook in de volgende selectie zit."

Thomas Meunier, die Castagne op zijn basisplaats verving in de tweede helft, had naar eigen zeggen "veel plezier met het kijken naar het spel" van zijn nieuwe teamgenoot. "Hij heeft zijn plaats in de groep verdiend en heeft dat al getoond tijdens de trainingen", zegt de 26-jarige speler van PSG.

Bron: Belga