Rode Duivels - "Moeilijk kansen creëren tegen zo'n goed team"

Rode Duivels - "Moeilijk kansen creëren tegen zo'n goed team"

De Schotse bondscoach Steve Clarke moest na de met 3-0 verloren EK-kwalificatiematch tegen de Rode Duivels de superioriteit van Kevin De Bruyne en co. erkennen. "Het is moeilijk kansen te creëren tegen een heel goed team", zo zei hij. De Schotten leken in het Koning Boudewijnstadion voornamelijk de schade te willen beperken. Ze hielden bijna een hele helft stand, tot Lukaku in de 46e minuut de 1-0 tegen de netten kopte.

"Die eerste goal was een zware klap voor ons. En bij de tweede Belgische treffer was het offside", stelde Clarke, pas drie weken geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Alex McLeish (ex-Genk). "Het was een moeilijke match voor ons. We verdedigden goed, ook qua tactische discipline zat het goed. Maar we zijn profs en we verliezen niet graag."

"Ik zei tegen mijn spelers dat ze niet moesten panikeren mocht het 2-0 worden. En in de tweede helft waren we dichtbij de 2-1, met twee grote kansen."

"Tien dagen heb ik de spelers nu bij me gehad. Als groep zijn we al gegroeid. Maar we moeten nog werken aan verschillende zaken", besloot Clarke.

Bron: Belga