Robert Gesink verlengt contract bij LottoNL-Jumbo met drie jaar

Robert Gesink verlengt contract bij LottoNL-Jumbo met drie jaar

De Nederlander Robert Gesink blijft ook de komende drie jaar het Nederlandse WorldTour-team LottoNL-Jumbo trouw. Dat maakte de WorldTour-formatie bekend in een persbericht. Gesink, die momenteel aan de slag is in de Tour de France, is sinds 2007 beroepsrenner bij Rabobank, de voorloper van LottoNL-Jumbo. "Zijn palmares bewijst dat Robert een heel goede renner is", verklaart manager Richard Plugge de langere verbintenis. "Dat blijkt eens te meer uit de manier waarop hij zich deze Tour weer manifesteert. Zo'n renner wil je er natuurlijk graag bijhouden."

Plugge voorziet de komende jaren een iets andere rol voor de ranke klimmer. "Hij wordt steeds meer een teamplayer die als wegkapitein de jongeren, maar ook de kopmannen bijstaat. Hij is te goed om zich alleen maar weg te cijferen. Hij krijgt ook de komende jaren kansen om voor eigen succes te gaan."

Gesink is blij met die rol. "Het is mooi dat ik dit nog een heel aantal jaren mag doen. Ik was toe aan die veranderde rol. Voor zo'n impuls hoef ik niet naar een andere ploeg. Met Team LottoNL-Jumbo ben ik al jarenlang als een familie op pad. We zijn een kameradengroep."

Een langer verblijf bij het team noemt hij daarom 'een logische zet'. "Als je kijkt naar de renners, de sponsoren en naar de aanwezige kennis, dan hebben we alle kaarten in handen om één van de toonaangevende ploegen te worden. Ik ben blij dat ik mijn ervaring kan inbrengen en zo een bepaalde rol kan vertolken. Ik moet daarin nog verder groeien, maar ik doe dat wel heel graag."

Bron: Belga