Remco Evenepoel koerst in 2019 al voor Quick-Step

Remco Evenepoel koerst in 2019 al voor Quick-Step

Toptalent Remco Evenepoel maakt vanaf 1 januari 2019 de overstap naar Quick-Step Floors. Dat kondigde de kersverse Europese kampioen woensdagavond zelf aan in het VRT-programma Vive Le Vélo. De achttienjarige renner ondertekent bij de Belgische WorldTour-formatie een contract voor twee seizoenen met een optie op twee bijkomende jaren. Evenepoel zou in principe prof worden bij Axeon Hagens Berman, het Amerikaanse beloftenteam van Axel Merckx. Maar omdat andere WorldTour-teams op de loer lagen, besliste het toptalent die tussenstap over te slaan en meteen de stap naar de ploeg van Patrick Lefèvre te zetten.

"Sky kwam met een enorm gek aanbod op de proppen, maar daarop heeft Quick-Step dan meteen gereageerd. Die ploeg voelt aan als een familie. Ik ben deze winter met hen op stage geweest in Calpe. Met die renners heb ik dus al contact gehad. Zij namen mij meteen op in de groep. Het is van die familie dat ik deel wil uitmaken", verklaarde Evenepoel aan de tafel van Karl Vannieuwkerke.

"Ik wil zelf een ronderenner worden. Het is een droom om de drie grote ronden te rijden. We gaan dus werken aan mijn klim- en tijdritcapaciteiten. Daar ben ik al goed in, zo blijkt ook uit testen. Ik beschik over een enorm recuperatievermogen. De weg is nog lang, maar ik ben klaar om er hard voor te werken."

De achttienjarige Evenepoel kroonde zich afgelopen weekend in Tsjechië tot dubbel Europees kampioen. Zowel op de weg als in het tijdrijden reed hij de concurrenten op een hoopje.

Bron: Belga