Razzia's tegen terreurverdachten in Duitse deelstaat Hessen

Razzia's tegen terreurverdachten in Duitse deelstaat Hessen

In de Duitse deelstaat Hessen heeft de politie vanochtend huiszoekingen uitgevoerd op 54 locaties in meerdere steden. Dat bevestigt het openbaar ministerie in Frankfurt am Main, na berichtgeving in de krant Bild. Bij de razzia's in woningen, kantoren en moskeeën, werd een hoofdverdachte ingerekend die volgens de politie een terroristische aanslag wilde plegen. De huiszoekingen waren volgens het openbaar ministerie gericht tegen 16 verdachten tussen 16 en 46 jaar oud. Een 36-jarige Tunesiër werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij zou als ronselaar hebben gewerkt voor terreurgroep Islamitische Staat (IS) en in Duitsland een terreurnetwerk hebben willen uitbouwen om een aanslag uit te voeren. Het openbaar ministerie benadrukt dat de terroristische plannen nog in een zeer vroege fase waren en dat er nog geen concreet doelwit was.

"Met deze maatregelen geven wij een duidelijke boodschap aan de radicale islamisten in Hessen. We houden de toestand goed in het oog", zegt Peter Beuth, minister van Binnenlandse Zaken van Hessen. Volgens Beuth werden voor de huiszoekingen meer dan 1.100 agenten ingezet.

Dinsdagavond werden in de hoofdstad Berlijn ook al drie terreurverdachten opgepakt. De speurders zouden aanwijzingen hebben gehad dat de mannen in de nabije toekomst naar een oorlogsgebied wilden reizen, waar ze naar een trainingskamp wilden trekken om zich voor te bereiden op het plegen van een aanslag.

Bron: Belga