Race Witte Huis - Trump belooft uitwijzingen vanaf eerste dag van eventuele presidentschap

Race Witte Huis - Trump belooft uitwijzingen vanaf eerste dag van eventuele presidentschap

Donald Trump heeft zaterdag beloofd dat hij vanaf de eerste dag van zijn eventuele presidentschap in januari 2017 zal starten met het uitwijzen van honderdduizenden criminelen zonder papieren. "De eerste dag zal ik meteen starten met het deporteren van de criminele illegale immigranten in dit land, in het bijzonder de honderdduizenden die onder de regering-Obama-Clinton werden vrijgelaten", zei hij tijdens een rally in de staat Iowa.

De Republikeinse presidentskandidaat wil de decreten van president Obama ongedaan maken, waardoor enkele honderdduizenden mensen tijdelijk geregulariseerd werden. Daarnaast beloofde hij de grenspolitie "eindelijk het werk te laten doen waarvoor ze zijn aangeworven".

"Een stem voor Trump is een stem voor de rechtsstaat, een stem voor Clinton is een stem voor open grenzen", zei hij.

De Republikein richtte zich ook opnieuw tot de zwarte kiezers. Hij sprak over de armoede binnen de zwarte gemeenschap, en kwam terug op de dood van een jonge moeder zaterdag in Chicago door een verdwaalde kogel. "Wat hebben jullie te verliezen?", vroeg Trump, die na de dood van de vrouw al tweette dat de zwarten in Amerika voor hem zullen stemmen.

Volgens Trump kan alleen een nieuwe economische politiek en een verandering in leiderschap de problemen die de zwarte buurten teisteren oplossen. Het uitwijzen van illegalen moet ook het probleem van de werkloosheid aanpakken. "Elke keer dat een zwarte burger, of een andere burger, zijn baan verliest door een illegale immigrant, worden de rechten van de Amerikaanse burger volledig geschonden", zei Donald Trump.

Zijn precieze beleidsplannen op het vlak van immigratie heeft Trump nog steeds niet bekendgemaakt. Donderdag zei hij dat hij dat "binnenkort" zal doen.

Bron: Belga