Race Witte Huis - Tim Kaine door Democraten aangeduid als kandidaat voor vicepresidentschap

Race Witte Huis - Tim Kaine door Democraten aangeduid als kandidaat voor vicepresidentschap

De Democratische Conventie heeft woensdag senator Tim Kaine aangeduid als officiële kandidaat voor het vicepresidentschap bij de verkiezingen van 8 november. De keuze van Hillary Clinton om Kaine aan te duiden als "running mate" werd door de afgevaardigden via acclamatie geratificeerd op de derde dag van de conventie in Philadelphia. De officiële nominatie van Kaine kwam er ondanks het feit dat de linkse vleugel van de partij wantrouwig staat tegenover de senator uit Virginia, die zich positief uitliet over het vrijhandelsakkoord met 11 landen uit de Aziatisch-Pacifische regio dat door Barack Obama op poten werd gezet.

De 58-jarige Timothy Michael Kaine is relatief onbekend bij het grote publiek, maar heeft veel politieke ervaring. Hij was burgemeester van Richmond (1989-2001), gouverneur van Virginia (2006-2010), voorzitter van de Democratische partij (2009-2011) en is sinds 2013 senator.

Kaine spreekt vloeiend Spaans een maakte zaterdag een goede beurt tijdens zijn eerste gezamenlijke meeting met Hillary Clinton. Hij zal woensdagavond tijdens een toespraak op de Conventie zijn nominatie accepteren.

Op het programma van de Conventie woensdagavond staat bovendien de toespraak van de huidige president Barack Obama, van wie wordt verwacht dat hij met zijn toespraak de Conventie optilt tot een nieuw niveau. "Hij zal spreken over wie we zijn als een land en dat we beter verenigd zijn dan verdeeld, en dat we beter af zijn wanneer we samen zijn, dan wanneer we apart zijn", zei woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest.

Bron: Belga