Race Witte Huis - President Obama hoopt op snelle oplossing bij Democraten

Race Witte Huis - President Obama hoopt op snelle oplossing bij Democraten

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gezegd dat hij hoopt dat de Democraten in de komende twee weken snel tot oplossing komen, nu Bernie Sanders weigert de overwinning bij de voorverkiezingen over te dragen aan Hillary Clinton. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken heeft de vereiste meerderheid van de afgevaardigden verzameld voor de nominatie door de Democratische Partij, maar Bernie Sanders heeft zijn nederlaag nog niet toegegeven en zegt zijn campagne te willen voortzetten. "Het was goed voor de Democratische Partij dat de voorverkiezing een strijd was", zei Obama in The Tonight Show met Jimmy Fallon, die pas donderdagavond wordt uitgezonden maar waarvan NBC al enkele fragmenten vrijgaf.

Obama omschreef Bernie Sanders als iemand met enorm veel energie en nieuwe ideeën, die van Hillary Clinton "een betere kandidaat" maakte. Clinton prees hij voor haar intelligentie, hardheid, en bekommernis om de werkende mensen, onderwijs en de economie.

Barack Obama feliciteerde Clinton dinsdag met het behalen van voldoende afgevaardigden, maar wil haar nog niet officieel steunen tot na zijn ontmoeting met Bernie Sanders donderdagochtend in het Witte Huis.

"Mijn hoop is dat we er in de komende twee weken in slagen een oplossing te vinden", was alles wat hij voorlopig wilde zeggen over de kwestie.

Bron: Belga