Prinses Astrid ontvangen door Argentijnse president

Prinses Astrid ontvangen door Argentijnse president

De Argentijnse president Mauricio Macri heeft prinses Astrid en vicepremiers Didier Reynders en Kris Peeters ontvangen in het presidentiële paleis in Buenos Aires. Macri, die in eigen land onder vuur ligt, gaf vervolgens een speech voor Belgische zakenlui om hen te overtuigen in zijn land te investeren. De centrumrechtse Macri, aan de macht sinds eind 2015, wordt in Argentinië op de korrel genomen omdat hij een deal heeft gesloten met het Internationaal Monetair Fonds over een kredietlijn van 50 miljard dollar. Het IMF is bijzonder onpopulair bij veel Argentijnen, die de instelling verantwoordelijk achten voor de economische instorting van het land in 2001.

Tijdens de ontmoeting met de Belgische delegatie leek er echter geen vuiltje aan de lucht. "We maken een historische verandering mee", zei Macri. "We laten decennia van frustraties, mislukkingen en leugens achter ons. We willen dit land eindelijk ontwikkelen en deel worden van de wereld. We moeten daarom de waarheid op tafel leggen en geloofwaardig zijn, zodat zakenmensen hier komen investeren."

Daarop zette de president het potentieel van zijn land in de kijker. "We hebben een enorme hoeveelheid schaliegas, de beste wind van de wereld voor windenergie in Patagonië en de beste zon in het Noorden van het land", zei hij. "We delen een gebergte met Chili, maar we exporteren momenteel nog veel minder mineralen." Daarnaast wil Macri van Argentinië "de supermarkt van de wereld maken", de infrastructuur drastisch verbeteren en het toerisme stimuleren.

Bron: Belga