Premier May over brexit: "Niets kan de regering doen ontsporen"

Premier May over brexit: "Niets kan de regering doen ontsporen"

Niets kan de Britse regering doen ontsporen. Dat heeft de Britse premier, Theresa May, vandaag gezegd in The Sunday Telegraph. De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben vrijdag het licht op groen gezet voor de volgende fase in de brexit-onderhandelingen. Ze zien "voldoende vooruitgang" in de gesprekken over de boedelscheiding met Groot-Brittannië om het licht op groen te zetten voor de gesprekken over een overgangsperiode na de brexit van maart 2019 en de toekomstige relaties.

"Wij hebben aangetoond dat de sceptici ongelijk hebben", schrijft May in een open brief in The Sunday Telegraph. "Niets kan ons doen stoppen om onze missie te doen slagen, de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie."

Binnen de Britse regering beginnen de gesprekken over de overgangsperiode volgens May "onmiddellijk". Maandag vinden al onderhandelingen plaats met de bevoegde ministers. Later wordt de hele regering betrokken. De onderhandelingen met Brussel gaan in januari opnieuw van start.

Bron: Belga