Premier League - Arsenal plukt doelman Leno weg bij Bayer Leverkusen

Premier League - Arsenal plukt doelman Leno weg bij Bayer Leverkusen

Arsenal heeft dinsdag zijn tweede versterking voor volgend seizoen afgerond. De Duitse doelman Bernd Leno komt over van Bayer Leverkusen en ondertekende een "contract van lange duur" bij de Gunners. Leno neemt zo na zeven jaar afscheid van Leverkusen. Het jeugdproduct van Stuttgart debuteerde op negentienjarige leeftijd in de Bundesliga. Sindsdien was hij niet meer weg te denken uit het elftal van de Duitse subtopper. Leno stond 304 wedstrijden tussen de palen bij Leverkusen en hield liefst 100 keer de nul. Ondanks de sterke concurrentie van onder meer Manuel Neuer stond hij zes keer in doel van het Duitse nationale elftal.

"Bernd Leno is een doelman van uitzonderlijke kwaliteit die ondanks zijn jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring heeft. Het is een topatleet en we kijken ernaar uit om met hem te werken", aldus Arsenal-coach Unai Emery. Bij De Gunners moet Leno de concurrentiestrijd aangaan met de Tsjech Petr Cech en de Colombiaan David Ospina. Eerder wierf de Londense traditieclub al de Zwitserse rechtsback Stephan Lichtsteiner aan.

De 26-jarige Leno behoort niet tot de 23-koppige selectie van de Duitse bondscoach Joachim Löw. De doelman haalde wel de voorselectie, maar verloor de concurrentiestrijd tegen Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) en Kevin Trapp (PSG).

.

Bron: Belga