Politie raadt Belgische supporters af morgen naar Rijsel te trekken

Politie raadt Belgische supporters af morgen naar Rijsel te trekken

De federale politie raadt de Belgische supporters van de Rode Duivels aan om voor de match van België tegen Wales niet naar Rijsel te trekken maar de match te volgen op een groot scherm in België. Het fandorp in Rijsel biedt ruimte aan 20.000 toeschouwers, maar de Franse grootstad verwacht een veelvoud. Ook pyrotechnische middelen en drinken op de openbare weg zijn uitgesloten. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel Belgen er morgen naar Rijsel gaan om de kwartfinale van België tegen Wales te volgen, maar de Franse stad verwacht een zwart-geel-rode vloed in de binnenstad. "Er zijn cijfers die spreken van 160.000 Belgen", aldus Julie Cousein van Métropole Européenne de Lille. "Als er teveel volk in de fanzone zit, sluiten we die om veiligheidsredenen af." Supporters houden best ook rekening met een lange rij wachtenden om de fanzone te betreden, want ook in Rijsel gelden de nodige veiligheidsmaatregelen na de terreuraanslagen in Parijs.

"De stad verwacht het meervoud van fans dus zullen wellicht vele fans teleurgesteld rechtsomkeer moeten maken. Indien je niet het risico wil lopen om doelloos rond te dwalen in Rijsel, en misschien wel de uitzending te missen, kan je overwegen om feest te vieren op de talloze leuke pleinen met een groot scherm in België", geeft de federale politie als tip mee. Wie toch naar Rijsel wil, houdt er best rekening mee dat het transport en bezit van alcoholische dranken op de openbare weg en pyrotechnische middelen verboden zijn. Er zullen controles plaatsvinden, aan de grens, maar ook in Rijsel.

Er wordt ook aangeraden om na de match niet terug te keren via de E42 richting Doornik maar om te rijden via Valenciennes en dan de E19 naar Bergen of de E17 naar Kortrijk te nemen.

Bron: Belga