Politie ontdekt ‘horrorflat’ in Texas: drie achtergelaten kinderen en skelet van vierde kind aangetroffen (video)

Politie ontdekt ‘horrorflat’ in Texas: drie achtergelaten kinderen en skelet van vierde kind aangetroffen (video)
Foto Twitter / @25NewsKRHD

«Een horrortafereel, heel tragisch.» Zo omschreef sheriff Ed Gonzalez het appartement in kwestie op een persconferentie afgelopen zondag. «Ik doe dit vak al heel lang, en heb dergelijk scenario nog nooit meegemaakt.»

De overlevende kinderen zijn 15, 10 en 7 jaar oud. Ze leefden al geruime tijd in mensonterende omstandigheden, aldus Gonzalez. Ze vertoonden tekenen van ondervoeding en hadden lichamelijke letsels. Volgens de sheriff woonden de kinderen minstens ettelijke weken of zelfs langer alleen in de flat. «Het lijkt erop dat ze in de flat vertoefden terwijl het lichaam aan het ontbinden was», klinkt het.

Oudste kind belde politie

Zondagmiddag belde het 15-jarige kind de politie met de boodschap dat de twee jongere kinderen al enkele maanden alleen thuis woonden en dat zijn 9-jarige broer intussen overleden was. Zijn levenloze lichaam lag al een jaar in het appartement.

De overlevende kinderen werden naar het ziekenhuis overgebracht. De politie spoorde de moeder en haar vriend op, zij werden ondervraagd. Volgens Gonzalez ontfermde het oudste kind zich over de anderen. «Hij deed zijn uiterste best om voor de anderen te zorgen», aldus de sheriff. «Onze harten breken voor die drie.»