Politie klist verdachte na moord op kunstschaatser Denis Ten

Politie klist verdachte na moord op kunstschaatser Denis Ten

Er is een verdachte opgepakt na de moord op de Kazachse kunstschaatser Denis Ten. Het parket van Almaty arresteerde ene Nourali Kiïazov, een man geboren in 1994, die inmiddels ook bekentenissen heeft afgelegd. Naar een tweede verdacht wordt nog gezocht.

De 25-jarige Ten werd gisterenmorgen door twee mannen aangevallen toen die probeerden de zijspiegels van zijn wagen te stelen. Hij kreeg daarbij meerdere messteken in de dij en overleed nadien in het ziekenhuis.

Ten, een Kazach van Koreaanse origine, won op het WK van 2013 zilver en jaar later op de Winterspelen in Sotsji brons. In 2015 schitterde hij nog een keer met brons op het WK. Op de voorbije Winterspelen in Pyeongchang werd hij 27e.

Zijn dood zorgde voor een schokgolf in Kazachstan, waar de sportman erg populair was. Ook de internationale kunstschaatsfederatie liet weten "diep bedroefd" te zijn, net als Jorik Hendrickx. Belgiës beste kunstschaatser en tweevoudig olympiër tweette: "Ik kan het niet geloven, het leven is zo oneerlijk. We hebben vandaag een groot schaatser en een grote mens verloren. Denis, je zal erg worden gemist, rust in vrede."

Bron: Belga