Players Championship darts - Glen Durrant houdt Dimitri Van den Bergh van titel

Players Championship darts - Glen Durrant houdt Dimitri Van den Bergh van titel

Dimitri Van den Bergh (PDC-34) is er zondag net niet in geslaagd zijn eerste Players Championshiptoernooi te winnen. In het Engelse Wigan moest de 24-jarige Antwerpenaar in de finale buigen voor de drievoudige BDO-wereldkampioen Glen Durrant (PDC-88). Van den Bergh startte met 6-2 winst tegen Chris Dobey (PDC-35), versloeg de Spanjaard Toni Alcinas (PDC-48) met 6-3 en schakelde vervolgens James Wade (PDC-7), Stephen Burton (PDC-99) en Matthew Edgar (PDC-68) met 6-4 uit. In de halve finales ging de wereldkampioen van 2018 Rob Cross (PDC-2) met 7-5 voor de bijl. Het was voor de "Dreammaker" meteen de eerste overwinning in zes onderlinge confrontaties. In de finale moest de tweevoudige jeugdwereldkampioen met 8-3 zijn meerdere erkennen in Durrant, die onlangs de overstap maakte van de BDO naar de PDC bond.

"Tot nu toe heb ik nog nooit kunnen schitteren op een Players Championship toernooi", reageerde Van den Bergh. "Alle spelers weten dat ik op televisietoernooien mijn beste darts speel, maar hier lukte het mij nog nooit. Dit seizoen was mijn doel om ook op de andere toernooien goed voor de dag te komen en het is mij gelukt. Al wat ik de voorbije jaren heb geleerd, begint nu zijn vruchten af te werpen. Ik weet nu dat ik iedereen kan verslaan."

Voor de andere Belgen zat het toernooi er snel op. Ronny Huybrechts (PDC-61) verloor in de tweede ronde met 6-3 van de Welshman Jonny Clayton (PDC-15). Kim Huybrechts (PDC-21) en Davy Van Baelen (PDC-81) moesten al in de eerste ronde het onderspit delven voor James Wade en Arron Monk (PDC-78).

Bron: Belga