Phoenix smeert Philadelphia eerste nederlaag aan

Phoenix smeert Philadelphia eerste nederlaag aan

Philadelphia heeft gisteravond zijn eerste nederlaag in het nieuwe NBA-seizoen geleden. De 76ers gingen met 114-109 onderuit in Phoenix en speelden zo als laatste ploeg hun ongeslagen status kwijt. Devon Booker was de grote man bij de thuisploeg. De 23-jarige guard maakte 40 punten, bijna twee keer zoveel als ploegmaat Ricky Rubio (21 ptn). Bij de Sixers kwam Al Horford tot 32 punten.

Philadelphia had zijn eerste vijf wedstrijden gewonnen maar moet nu aan de top van de Eastern Conference Miami naast zich dulden.

In de Western Conference kon de krasselende kampioen Golden State nog eens vieren. De Warriors, die een rist geblesseerde spelers missen, hielden voor eigen publiek Portland af. Rookie Eric Paschall leidde zijn team met 36 punten en 13 rebounds naar de 127-118 overwinning. Damian Lillard, sterkhouder bij de Trail Blazers, tekende voor 39 punten.

Met twee overwinningen in zeven wedstrijden blijft Golden State wel onderin het klassement bengelen. Dat wordt in het Westen aangevoerd door de LA Lakers, die gisteravond niet in actie kwamen.

Bron: Belga