Parlementslid Gouden Dageraad uit Grieks parlement gezet voor duw aan collega

Parlementslid Gouden Dageraad uit Grieks parlement gezet voor duw aan collega

Ilias Kasidiaris, parlementslid van de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad, is vandaag uit het Griekse parlement gezet voor een duw aan een collega van de rechtse partij Neo Demokratia. Dat is vernomen uit parlementaire bron. Kasidiaris had het woord genomen tijdens een parlementair debat toen hij Nikos Dendias, ex-minister van Defensie, die voor hem voorbijliep, een duw gaf. Volgens de parlementaire bron zouden sommige parlementsleden van Gouden Dageraad ook water gegooid hebben op Dendias.

De voorzitter van het debat vroeg de parlementsleden van de neonazistische partij daarop om de zaal te verlaten. Een politieagent werd erbij geroepen om Kasidiaris uit het parlement te zetten. Kasidiaris is geen doetje. In februari werd hij al eens uit het parlement gezet na beledigingen aan het adres van minister van Defensie Panos Kammenos. In juni 2012 gaf hij een vuistslag aan een communistisch parlementslid tijdens een televisiedebat in volle verkiezingsperiode.

Ook andere leden van Gouden Dageraad zijn in opspraak gekomen door hun agressief gedrag en discours. Kasidiaris en enkele van zijn partijleden worden verdacht van zeker twee moorden op en talrijke geweldplegingen tegen migranten en linkse activisten.

Bron: Belga