Parijs-Nice - Bernal vreesde Philippe Gilbert

Parijs-Nice - Bernal vreesde Philippe Gilbert

Philippe Gilbert greep zaterdag ei zo na de leiderstrui in Parijs-Nice. Uiteindelijk was er een zeer sterke Egan Bernal nodig om de leidersplaats over te nemen van ploegmaat Michal Kwiatkowski. "We hadden schrik van Phil", liet Bernal optekenen na de finish. "We konden hem de trui niet laten pakken. Dus reed ik de slotkilometer aan een hels tempo, precies een tijdrit." Team Sky maakte zich niet te veel zorgen over de vroege vlucht met Gilbert en co. "We dachten dat we op die slotklim wel snel hun voorsprong zouden verminderen, maar ondanks ons hoge tempo zakte hun bonus niet snel genoeg. Dus moesten we stevig aan de bak in de achtervolging."

Uiteindelijk werd het geweer van schouder veranderd bij Team Sky. Leider Kwiatkowski had immers niet de beste benen. "Hij had me in de finale verteld om door te rijden, niet te wachten op hem en de leiderstrui veilig te stellen. Ik heb die laatste kilometer afgewerkt als een tijdrit en gelukkig maakten we nog veel goed."

Bernal telt nu 45 seconden voorsprong op Gilbert en 46 op Nairo Quintana, met nog slechts één rit te gaan. "Een wedstrijd win je pas in de laatste etappe. Vorig jaar werd dat ook nog een spektakel. De etappe van zondag is erg lastig en de verschillen zijn niet zo groot. Ik moet dus de focus houden, ook al sta ik er goed voor en heb ik een sterke ploeg."

Bron: Belga