Panda power: China bouwt het schattigste zonnepark

Panda power: China bouwt het schattigste zonnepark

Het bijzondere park bevindt zich in de Chinese stad Datong en kreeg de toepasselijke naam Panda Power Plant. Het domein is iets groter dan één vierkante kilometer. De panda kan je dus het best bewonderen vanuit de lucht.

Foto Panda Green Energy Group

Als het park volledig klaar is, zal het een capaciteit hebben van 100 megawatt. Dat is meer dan genoeg energie voor zo'n 16.000 gezinnen. Binnen 25 jaar zouden de zonnepanelen 3,2 miljard kilowattuur aan groene energie kunnen produceren. Op die manier zou het land ruim 1.000 miljoen ton steenkool kunnen besparen en de CO2-uistoot kunnen verminderen met bijna 3 miljoen ton.

Jongeren

Met het project hoopt het United Nations Development Programme (UNDP) jongeren enthousiast te maken voor duurzame energie. "Door het park te ontwerpen in de vorm van een panda hopen we bij jonge mensen de interesse aan te wakkeren voor de voordelen van zonne-energie", aldus Li Yuan, de CEO van Panda Green Energy.

De komende vijf jaar moeten er in China, Fiji en de Filipijnen nog een aantal pandaparken bijkomen. Het doel is om er in totaal zo'n 100 aan te leggen.

https://giphy.com/embed/uSYQsJQWEv6O4