Panamese bondscoach geeft basiself vrij

Panamese bondscoach geeft basiself vrij

De Panamese bondscoach Hernan Dario Gomez houdt blijkbaar niet al te veel van geheimen en gaf vandaag, daags voor de WK-opener tegen België, al zijn basiselftal vrij - net zoals de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli eerder deze week deed. Panama zal in een verdedigende 4-1-4-1 aantreden met Penedo, Davis, Escobar, Torres, Murillo, Gomez, Barcenas, Godoy, Cooper, Rodriguez en Perez aan de aftrap, en dus zit er een basisplaats in voor Gent-belofte José Luis Rodriguez. "We hebben in de voorbereiding veel uitgeprobeerd en dat is het systeem waarin we ons het best voelen. Alles is in evenwicht en de afspraken zijn duidelijk. Het hele land staat achter ons, maar we moeten het hoofd koel houden."

Panama staat er niet om bekend een team te zijn dat makkelijk scoort. In de laatste vijf wedstrijden werd er één keer gescoord, tegen Trinidad & Tobago dan nog. "Panama is nooit een team geweest dat veel doelpunten scoort", moest ook de bondscoach bekennen. "We proberen om meer kansen af te dwingen, we creëren te weinig mogelijkheden. Ik moet ook wel zeggen dat onze tegenstanders in de voorbereiding van een degelijk niveau waren, met heel wat Europese teams."

Het kan in de kaart van de Panamezen spelen dat het team een debutant is en dat er gevaar is voor onderschatting bij de tegenstanders. "Er zullen landen zijn die zich weinig zorgen maken als ze tegen Panama spelen, dat klopt. Dit is echter het WK en iedereen is gefocust. Niemand zal achterover leunen."

Bron: Belga