Organisatoren tellen minstens 300.000 betogers in Australië

Organisatoren tellen minstens 300.000 betogers in Australië

In Australië zijn minstens 300.000 mensen de straat opgegaan in het kader van de wereldwijde actiedag voor het klimaat. Dat hebben de organisatoren van Fridays for Future meegedeeld. Volgens Fridays for Futre gaat het om de grootste protestmars die de klimaatactivisten ooit hebben opgezet in Australië. Het uiteindelijke aantal betogers zal allicht nog hoger liggen, want de organisatoren beschikken nog niet over cijfers uit alle plaatsen in het land.

Grote marsen waren er onder andere in Sydney en Melbourne. In Sydney bijvoorbeeld verzamelden vele tienduizenden mensen in het Domain Park. Vele scholieren en studenten spijbelden om er bij te zijn, maar er waren ook veel volwassenen. Minstens 2.500 bedrijven in het land hebben hun steun betuigd en vele bedrijfsleiders gaven hun personeel de toestemming om mee te betogen.

Fridays for Future verwacht dat er vrijdag wereldwijd miljoenen mensen actie zullen voeren om de wereldleiders aan te sporen om meer te doen tegen klimaatverandering. De wereldwijde staking komt er naar aanleiding van een VN-klimaattop die maandag in New York plaatsvindt.

Bron: Belga